Hauken

Lagshytta til Trondheim handicapidrettslag heter Hauken og ligger idyllisk til ved Haukvatnet i Trondheim.

Hver søndag fra tidlig vår til seint på høsten har THIL åpen hytte mellom kl 1200 – 1500. Da er alle velkommen innom til å kjøpe nystekte vafler og nytraktet kaffe.

Søndag 3. september 2023 åpnet Trondheims ordfører Rita Ottervik nytt påbygg til Hauken. Det er nå innlagt vann i hytta, den har fått nytt kjøkken og toaletter med tilrettelagte fasiliteter som personløfter og dusj. 

Søndag 7. september 2008 åpnet Trondheims ordfører Rita Ottervik det nye tilrettelagte anlegget for funksjonshemmede ved Haukvatnet, brygge, båt, naust og båtopptrekk. Etter åpning av anlegget foretok ordføreren jomfruturen med den nye båten og båtutsettet på Haukvatnet.

Det er løype tilrettelagt for rullestolbrukere rundt Haukvatnet, og mange fine plasser rundt vannet hvor man kan nyte utsikten og naturen.

Historie

Hytteeiendommen Hauken ligger på Byåsen 227 m.o.h. i ett åsdrag sør for Haukåsen sykehus. Hytta ble bygget på slutten av 1800-tallet. Den ble fradelt Kystad i 1911 og solgt til Leif Grønning og Johan Ellingsen. I 1926 kjøpte L.B. Opheim den. Året etter så ble det bygget båtnaust, redskapsbod noen tiår senere. Stallen som lå like utenfor hyttedøra ble revet av Lions Club. Det var også de som la nytt tak på hytta.

Etter at hytta kom i kommunal eie har Trondheim handicapidrettslag vært leietakere.

Hauken-hytte ved Haukvatnet, med nybygg
Åpning av nybygg på Hauken av ordfører Rita Ottervik, 3. september 2023
Bilde av Hauken
Bilde av Hauken
Bilde av Hauken
Bilde av Hauken - anlegget mot vannet
Bilde av Hauken
Kjøkkenet på Hauken
Andre siden av Haukvannet